Historie

Per Gynt-gården i Gudbrandsdalen er et historisk og spesielt sted. Gården er hjemmet til Mikkel Dobloug som er fjerde generasjon eier av gården. Vi har allerede høstet mange lovord fra gjester både fra Norge og fra fjernere strøk. Her har vi spesialisert oss på å gi små og større bedrifter en minnerverdig opplevelse i naturskjønne omgivelser, med fokus på komfort, fantastisk mat og uforfektet nasjonalromantikk.


Vi samarbeider med bedrifter som steller i stand uforglemmelige og morsomme opplevelser som kanefart, rideturer på fjellet, ATV- og Snøscooter-kjøring, hundesledetur, fjellturer, store matopplevelser, og selvfølgelig mye mer. Tilbakemeldingene fra tidligere gjester forteller at de setter spesielt pris på roen og sjelefreden de vakre rommene og gården gir. Vi har videokanon, møterom, overhead ,trådløs internett og det som trengs for møter.

Gården er totalrestaurert og Mikkel har vært veldig oppatt av at arbeidet skulle gjøres skikkelig. I dag har gården 14 rom og 28 sengeplasser.

Per Gynt Gården mottok Norsk Kulturarvs hederspris Olavsrosa i 2010 og ble at TATLER Magazine rangert blant de 101 beste steder/resorts i verden.

Historien til gården dateres helt tilbake til middelalderen, og Nordgard Hågå som gården egentlig heter er dermed en av de eldste storgårdene i Gudbrandsdalen. Bruket består i dag av 17 vernede og freda bygg som representerer en tidsepoke på over 500 år av norgeshistorien.